A görög szakácsok már régóta használják az olívaolajat különböző ételek ízesítésére. A chiosi masztixszal ízesített olívaolaj finom ízű és az ételek elkészítésénél sokféleképpen felhasználható.
Olívaolaj, masztix-szal ízesítve
Ezt azonban másképp használják, mint a masztikgumiolajat (még néhány receptben fogjuk használni). A masztixgumiolaj egy erős illóolaj, amelyet nagyon kis mennyiségben használunk.
Összetevők:
- 1 evőkanál Chios Mastic Gum kristályok
- 250 ml extra szűz görög olívaolaj
Hogyan kell csinálni:
- Közepes lángon (tapadásmentes serpenyőben) melegítsünk fel 80 ml (kb. 3/4 csésze) olívaolajat és a chios-i masztix gumit.
- Öntsük egy üvegbe, hagyjuk kihűlni, és adjuk hozzá a maradék olívaolajat.
- Használja fel azonnal, vagy tárolja hűvös, sötét helyen.
- Használat előtt rázza fel.